• Anita maloprodaja, Sutjeska 2, Spens (prizemlje-lokal pored pošte)
    Novi Sad, TEL: 021/661-48-48

Kompresivni grudnjak nakon svih plastičnih operacija grudi

Kompresivni grudnjak nakon svih plastičnih operacija grudi


Kompresivni grudnjak nakon svih plastičnih operacija grudi
30
Apr
2018

Anita 1198 - Igra važnu ulogu nakon svih plastičnih operacija grudi. Ovo je kompresivni grudnjak sa bandažom koji se primenjuje i kod ablacije dojke, resekcije segmenta i kvadranta. Optimalno stabilizuje oblik i imobiliše operisane dojke nakon svih plastično-hirurških zahvata. Kontrolisanom kompresijom u području ožiljka, doprinosi procesu ozdravljenja i rasterećenju oticanja limfe. Zahvaljujući individualnom pristajanju i prijatnosti na koži, sprečava iritaciju i utiskivanje na koži. Sertifikat "Textiles Vertroven" znači da je tkanina u skladu sa ekološkim standardom Oko Tex 100 i da odgovaraju Ph vrednosti kože. Time direktno utiče na brže zarastanje rana i smanjenje otoka. Oblikovane korpe su bez šavova, rađene dvoslojno, a bočni potporni deo za dojku između slojeva vrši laganu kompresiju od bočnog donjeg područja dojke do početka bretele. Bretele se kontinuirano podešavaju čičak zatvaračem, zatvara se patent zatvaračem sa skrivenim kopčicama. Donja ivica je široka, elastična a deo prema koži rađen je od pamuka. Specijalni pojas anatomskog oblika učvršćuje se čičak trakom na leđima a zatvara s preda. On ušvršćuje implant i sprečava dislokaciju.

U radu sa postoperativnim, kompresivnim grudnjacima imamo veliko iskustvo. Sarađujemo sa mnogim plastičnim, rekonstruktivnim hirurzima koji su veoma zadovoljni ovim Anitinim programom. Ali još uvek postoje podeljeni stavovi kada su grudnjaci u pitanju. Pojedini lekari smatraju da grudnjak nije značajan u postoperativnom oporavku, neki koriste još uvek kompresivne zavoje, neki preporučuju sportske grudnjake. ANITA ima dugu tradiciju u izradi ovakvog programa, specijalizirana za sve probleme grudi i vrlo lepo je prihvaćena u Srbiji. Sledeći ovakve stavove lekara žene se često susreću sa raznim komplikacijama: crvenilom kože, raznim oblicima usecanja na koži, dešavaju se i pomeranja ili dislokacije implanta. Dešava se da nas tada pronalaze.

Moje dugogodišnje profesionalno iskustvo mnogo mi koristi u radu. Više od dvadeset godina sam radila kao instrumentarka u operacionoj sali kod nas i u inostranstvu. Imala sam puno sreće jer sam imala dobre učitelje. Učim i dalje svakodnevno, jer bez toga i ličnog razvoja nema rezultata. Kompanija ANITA edukuje ljude koji rade ove programe, jer drugačije ne može, morate imati određeno znanje da biste radili ovaj program. Radnice koje rade u našoj prodavnici u Novom Sadu poseduju sertifikate za rad sa grudnjacima bez kog je nemoguće raditi u zemljama EU.

Imam tu slobodu da vam toplo preporučim ANITA program postoperativnih grudnjaka. Oni vam daju sigurnost, udobnost, brzi oporavak, smanjuju rizik od infekcije i pomeranja implanta. Imali smo iskustvo jedne nepažljive pacijentkinje koja nije sledila preporuku svoga hirurga. Koristila je neodgovarajući grudnjak kako bi postigla efekat „push up“ vrlo brzo posle operacije. Izazvala je pomeranje implanta ili dislokaciju, naravno uplašila se i stigla je nekako do nas. Preporučili smo grudnjak ANITA 5527, postavili ga i preporučili nošenje mesec dana. Vredelo je pokušati, implant se namestio u odgovarajuću korpu, vratio se na mesto. Mnogo smo se svi obradovali! ANITA je jednostavno, najbolja!Olga Kolarić 30-Apr-2018 Poseta (24757)


Podelite ovaj blog

Pročitajte i ovo

Savet dana

01-Oct-2020 Olga Kolarić / Anita

Savet dana
01
Oct
2020
Kako neguješ svoj lepi kupaći kostim?

02-Aug-2020 Olga Kolarić / Anita

Kako neguješ svoj lepi kupaći kostim?
02
Aug
2020