• Anita maloprodaja, Sutjeska 2, Spens (prizemlje-lokal pored pošte)
    Novi Sad, TEL: 021/661-48-48

Oktobar, mesec borbe protiv karcinoma dojke!

Oktobar, mesec borbe protiv karcinoma dojke!


Oktobar, mesec borbe protiv karcinoma dojke!
23
Oct
2018

 

 

Nakon letnjeg odmora, evo me ponovo sa vama. Leto je period u kome smo svi pomalo lenji i prepušteni čarima ovog, za mene najlepšeg dela godine. Nadam se da ste zadovoljni programom kupacih kostima brenda ANITA, koji smo vam preporučili. Ove godine, žene su se većinom odlučivale za dvodelne kostime, ne znamo šta je na to uticalo. Posebno veliko interesovanje vladalo je za tankinije. Oni su nam stigli u prelepim kolorima, a žene je privukla njihova praktičnost i velike mogućnosti kombinovanja. Naravno odlučujući su njihovi savršeni krojevi! Ako ste ove godine propustile priliku da se susretnete sa ANITA brendom, sledeće godine nemojte to dozvoliti. ANITA je jednostavno program koji žene ostavlja bez daha! Zapravo u našem prodajnom centru, kupaći kostimi se prodaju tokom cele godine.

 

Sada, u oktobru mesecu, ceo svet posvećuje ovaj mesec promovisanju borbe protiv karcinoma dojke. Šansa za izlečenje rano otkrivenih tumora je iznad 85%. Karcinom dojke je najčešća maligna bolest ženske populacije i cini 16% svih malignih bolesti kod žena. Da bi se došlo do smanjenja smrtnosti ove bolesti i rak dojke dijagnostikovao u što ranijoj fazi kao i unapredio kvalitet života obolelih žena, Svetska zdravstvena organizacija promoviše nacionalne programe za kontrolu karcinoma dojke.

 

U skladu sa tim, u Republici Srbiji je 2012.god. započeto sprovođenje Programa organizovanog skrininga raka dojke koji ima za cilj smanjenje smrtnosti i unapređenje kvaliteta života žena obolelih od ove bolesti. Organizovani skrining raka dojke podrazumeva, pozivanje i pregled mamografijom (radiografsko snimanje) žena ciljne populacije od 50 do 69 godina, jednom na svake dve godine. Jedan od ciljeva sprovođenja organizovanog skrininga raka dojke je i unapređenje svesti žena o značaju ranog otkrivanja karcinoma dojke, redovnih skrining pregleda kao i jačanje kapaciteta zdravstvenih ustanova za sprovođenje skrininga raka dojke.

U ovom mesecu se apeluje na žene da ukoliko pripadaju životnoj dobi od 50-69 godina , posete svog ginekologa ili lekara opšte prakse i obave preventivni pregled dojki. Ovakvu praksu treba ponoviti jednom u periodu od dve godine.

Ciljna populacija tokom oktobra su i zdravstveni radnici različitog profila, pre svega ginekolozi i lekari opšte prakse čija je uloga u ovom mesecu Borbe protiv raka dojke da informišu pacijentkinje da je pregled na rano otkrivanje raka dojke potreban, poželjan i dostupan, kao i koje vrste pregleda se savetuju, zavisno od godina života i naslednih genetskih faktora,

 

Zato, uozbilji se, nemoj da zakasniš!Olga Kolarić 23-Oct-2018 Poseta (2511)


Podelite ovaj blog

Pročitajte i ovo

Savet dana

01-Oct-2020 Olga Kolarić / Anita

Savet dana
01
Oct
2020
Kako neguješ svoj lepi kupaći kostim?

02-Aug-2020 Olga Kolarić / Anita

Kako neguješ svoj lepi kupaći kostim?
02
Aug
2020